foto: Bart van Vlijmen

Cory Henry op Better Get Hit Festival

www.merktilburg.nl

JURIDISCH SPREEKUUR VOOR KUNSTENAARS

Bureau boekema organiseert een gratis juridisch inloopspreekuur voor zelfstandigen met een hoofdinkomen uit creatieve werkzaamheden zoals beeldende en audiovisuele kunstenaars, muzikanten, acteurs, schrijvers, dansers, ontwerpers en vormgevers, alsmede zelfstandige docenten die actief zijn in de creatieve sector en studenten aan kunstvakopleidingen. Het spreekuur vindt plaats in het pand van Rechtswinkel Tilburg

Voor welke vragen kun je terecht op het kunstenaarsspreekuur?

Je opdrachtgever komt zijn afspraken niet na, iemand kopieert je werk of je subsidieaanvraag wordt afgewezen. Je vraagt je af hoe je een goede overeenkomst opstelt zonder je (auteurs)rechten te verliezen of misschien heb je een  contract aangeboden gekregen en wil je zeker weten dat er geen addertjes onder het gras zitten?

Je kunt op het kunstenaarsspreekuur terecht voor deze en andere juridische vragen die te maken hebben met je werk. Bijvoorbeeld vragen over contracten en overeenkomsten, algemene voorwaarden, bescherming en handhaving van je intellectuele eigendom, collectieve beheersorganisaties, subsidies en geluidsoverlast (muzikanten). We kunnen helaas niet alle zaken in behandeling nemen. Indien nodig verwijzen we je door naar een advocaat, mediator of belasting- of boekhoudkundig adviseur. Voor vragen over dienstbetrekkingen, cao's, huur, en vragen die niet direct met je werk te maken hebben, word je doorverwezen naar het reguliere spreekuur van Rechtswinkel Tilburg. Het is mogelijk dat je daarvoor weer op een ander tijdstip terug moet komen.

Voor wie is het kunstenaarsspreekuur bedoeld?

- Zelfstandige volwassen kunstenaars die voor hun hoofdinkomen afhankelijk zijn van hun creatieve werkzaamheden,

- Jeugdige kunstenaars onder de 18 jaar die een inkomen hebben uit creatieve werkzaamheden, bijv. muziek of social media,

- Studenten aan MBO- en HBO- kunstvakopleidingen.

- Zelfstandige docenten werkzaam in de creatieve sector.

Er geldt een inkomenseis. 

Je kunt je altijd aanmelden voor het spreekuur. Kosteloze behandeling van je zaak is alleen mogelijk bij een netto inkomen van max. 13.000 euro per jaar voor alleenstaanden en max. 15.000 euro voor gehuwden en samenwonenden.

Tijd en locatie.

Het kunstenaarsspreekuur wordt op donderdag gehouden tussen 10:00 en 11:00 uur.

Locatie: Rechtswinkel Tilburg, Ringbaan West 96, 5046 VA Tilburg.

Als je niet in Tilburg of omgeving woont, is het ook mogelijk om via mail, telefoon of Skype je zaak voor te leggen.

Hoe gaat het inloopspreekuur in zijn werk?

In maximaal 20 minuten wordt er een eerste inschatting van het probleem gemaakt en word je direct geadviseerd of doorverwezen. Indien de zaak geschikt is voor behandeling, ga ik voor je aan de slag. Je kunt hierbij denken aan een informatiebrief, contact met wederpartij of onderhandeling. 

Hoe meld ik me aan?

Het spreekuur is alleen toegankelijk na aanmelding. Je kun je aanmelden met het contactformulier via onderstaande knop

Advies en behandeling van je zaak via het kunstenaarsspreekuur is gratis. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief:
(geen onzin, maar op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en vol tips, beloofd)
Maak kennis met Bureau Boekema:
  • Linkedinn

Bureau Boekema

De Schans 129

5011 EN Tilburg

013 2079093

info@bureauboekema.nl