De zaak KRAFTWERK vs. PELHAM, sampling en het recht op vrije kunst.

21-10-2019

Een moedige producent van instrumentale MIDI-files gaat de strijd aan met BumaStemra over het tarief dat hij moet betalen voor het online verkopen van de MIDI-files. De rechter vraagt advies aan de Geschillencommissie Auteursrechten Zakelijk. Wat kan deze geschillencommissie betekenen voor ondernemers en andere muziekgebruikers die klachten hebben over het BumaStemra-tarief?

Ik heb een gastblog geschreven voor Bax Music over de voor- en nadelen van lidmaatschap bij BumaStemra. Je kunt de blog hier lezen.

15-07-2018

Joehoe! Er is weer eens een uitspraak van de Vaste Commissie Plagiaat (VCP) van BumaStemra. Niet leuk voor de betrokkenen maar wel interessant voor ons om de desbetreffende muziekstukken te beluisteren en te vergelijken (en je eigen oordeel te vellen). Dit keer gaat het over televisietunes namelijk de iconische begintune van de tv-serie ‘Westenwind’ (bij de oudere generatie welbekend) en een leader van het eveneens iconische nieuwsbulletin ‘Nieuwslijn’ van Veronica (ook zeer bekend bij de wat rijperen onder ons). 

28-03-2018

Over reclamemuziek en wie er nou eigenlijk het meest aan de auteursrechten verdient.

27-02-2018

Over dat BumaStemra in principe zelf mag weten hoe ver zij gaat bij het verzamelen van gegevens ten behoeve van incasso en repartitie van het repertoire dat ze vertegenwoordigt, en dat de rechtbank het begrijpelijk vindt dat er beleidsmatige keuzes gemaakt zijn die geleid hebben tot een zekere ‘standaardisering’. 

Please reload

Meld je aan voor de nieuwsbrief:
(geen onzin, maar op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en vol tips, beloofd)
Maak kennis met Bureau Boekema:
  • Linkedinn

Bureau Boekema

De Schans 129

5011 EN Tilburg

013 2079093

info@bureauboekema.nl